Nu är mina rabarber tillräckligt stora, så nu blir det rabarber på prinsessvis till helgen
Till 4 portioner tar man en stor rabarberstjälk (mina är ju smala, så man får ju ta några stycken i alla fall), 2 dl socker, 4 dl vatten, ½ vaniljstång och 1 liter naturell yoghurt. Börja med att hälla upp youghurten i en silduk och låt den självrinna i ca 3 timmar. Det som blir kvar av youghurten är en tjock kräm. Koka sockerlag på vatten, socker och ituklippt vaniljstång. Skär rabarbern i tunna skivor och lägg ned dem i den varma sockerlagen. Koka upp och låt det hela svalna. Servera rabarbersoppan i djup tallrik - en klick youghurt i mitten och rabarbersoppan runt om. Mums!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åhå, där kom det! Tackar å allas vägnar!
SvaraRaderaSjälv håller jag på att ogräsbekämpa. Död åt alla maskrosor!! Funderar lite smått att smyga omkring i grannskapet och ta död på grannarnas maskrosor också, eftersom de "smittar" ned min gräsmatta.
/A